Snijd de runderlapjes in stukjes. Maak een marinade van :
2 dl water, 2 dl azijn, 1 theelepel zout, 1/2 theelepel peper, laurierblaadjes, jeneverbessen en tijm. Leg het vlees ca. 3 uur afgedekt in de marinade. Pel de uien en snipper ze fijn. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de ui in ca. 5 min. zachtjes glazig. Schep het vlees uit de marinade en dep het met keukenpapier droog. Zeef boven een maatbeker 2 dl marinadevocht. De rest wordt niet gebruikt. Verhit de rest van de boter in een braadpan en bak het vlees in ca. 10 min. bruin Schep de vleesblokjes regelmatig om. Voeg ui, suiker, stroop, ontbijtkoek en 2 dl marinadevocht toe. Laat het vlees met het deksel op de pan in ca. 2 uur zachtjes gaarstoven (zo gaar dat het vlees uit elkaar valt). Verwijder de laurierblaadjes. Breng het gerecht op smaak met bosvructenjam.
* Serveer er aardappelen of frites en kropsla bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |